Västanvind

Från Blåkulla Wiki
Västanvinds symbol

På Västanvind finns Blåkullas vackraste möbler och i den stora studiesalen skolans pampigaste eldstad ständigt perfekt underhållen av eld-elementarer, salamandrar och förbipasserande fenixar. Här hittar man också det största antalet talande porträtt och en ovanligt stor koncentration av spöken. Allt detta sammantaget gör att vinden har en lite gammaldags atmosfär och nya västanvindselever lär sig snart att ignorera ständiga gliringar från spöken och porträtt av gamla lärare som påpekar att det ”minsann var annat på deras tid”.

Att historien sitter i väggarna på detta sätt har dock sina fördelar. Om en undrar om något som har med Blåkulla att göra så är det bara att fråga en västis. Om de inte redan kan det kan de bara fråga någon av alla tillgängliga experter på eller i väggarna som var med när det hände. Västanvindselevernas ständiga arbete med elementen och elementarer gör också att de dels är utmärkta förhandlare och dels spelar kvastboll med särskilda restriktioner. Det är inte ovanligt att se västisar gå över stora borggården helt torra trots att regnet öser ner eller bäras på kuddar av luft på väg till lektionen.

Samtidigt lär sig eleverna där den hårda vägen att det alltid finns ett pris att betala för varje överenskommelse med elementen som görs. ”Ett avtal som görs när västanvinden blåser” är ett som man måste hålla om man vill undvika konsekvenser och alla på skolan vet också att ”en västis betalar alltid sina skulder”. Det alkemiska laboratoriet som Västanvind delar med Durmstrang genom magiska portaler är ett av Europas förnämaste men det gör också att ångor av svavel ibland tränger in på vinden vilket gett upphov till uttrycket att ”någon släppt en västan” när det luktar lite prutt.

 

··· Blåkulla Magiska Läroverk ···
Vindar · Nordanvind · Sunnanvind · Västanvind · Östanvind ·
Lag · Igelkottarna · Lövgrodorna · Tornfalkarna · Vildsvinen ·